lauantai 30. joulukuuta 2017

Sampon vimppa 2017

Ei kommentteja:
 
                                         
Nollakeli, vesisade metsässä, uutta mätälunta. Sampo juoksenteli pitkin metsäautotien ajouraa eikä
osoittanut hakuhaluja. Jossain vaiheessa sitten siirtyi ojan pohjaa myöten metsään eikä kauaa mennytkään kun komea ajoääni kajahti. Oli siinä hirvimies passissa kuunnellut ajoa, jossain kilsan päässä. Kotimatkalla oli kotitien varressa tulille siirtynyt, ja halusi nähdä koiran, joka niin komeasti jänistä ajoi. Kivahan se oli Sampoa näyttää, alle kaksi vuotista pikkukoiraa.
Olihan pehmeää lumi ja märkää ja polveen asti upottti kun hain koiran metsästä. Jonkin verran koiraa kantoi, mutta kyntämistä silti. Ojan pohjia käyttivät molemmat jonkin verran. Kehno keli, puista pudonnut lumi ja roskat sekaisin , siinä ei jäniksen jäljet juuri erottunut ja jälkitarkasti oli polkenut eteenpäin.
Kaksituntia oli ja 85min kännykkään haukkua. Jänis pyöri tunnin kohdalla tuossa sykkyrässä, mutta selvitti sen , käytti lenkin nevalla ja palasi takaisin keskiöön. Tielle ei yrittänytkään, syksyllä sitä sitten käytetään. Ehjänä paikat tänäänkin.
Tämä vuosi tuli täyteen. Pääsääntöisesti on ollut myönteinen fiilis, jänistä on löytynyt ja ajoajatkin on ihan mukavia, mutta Sampoa en ole raaskinut vielä tosi koitoksiin viedä. Neljä tuntia + haut tuntuu vielä liian rasittavilta tuollaiselle kevyelle pojalle eikä metsäreissut vielä ole sillä pohjallakaan.
Ensi syksynä sitten siirrytään sille puolelle, jossa kestävyttä kasvatetaan toisella volumilla. Ja hirvi hommat pitää karsia, niitä oli syksystä jokunen, lumella niitä ei ole ollut.
Tästä ne päivät pitenee... ainakin valon puolesta.  -ehtii kahta koiraa käyttää samalle päivälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff