lauantai 6. marraskuuta 2010

Tärppäs Loitsu 5kk ja 19 pvä

1 kommentti:
 
13.11.
Lunta nyt on sen parikymmentä senttiä, sitten viime kerrasta ei parissa maastossa ollut liikettä ollut viikkoon.

Tänään oli taas pennun vuoro ja aika varmaan maastoon. Heti oli vanhat jäljet jotka nekin kiinnosivat. Sitten vastaan tuli pellon reunassa ketun jäljet, niille nousi selkäkarvat pystyyn ja paha ulina päälle. Saatiin tuoreet jäljetkin eteen, pentu saa mukavasti virtaa ja painaa hetken jälkiä, alkaa pyörtää ympyrää ja eksyy. Ääntä antoi muttei siitä selvinnyt oliko se vain niin jännää, kuusentaimien seassa siellä paineli. Näkö ajettavasta olisi varma... kaipasimme isoa-L tuossa vaiheessa. Hieno harjoitusmaasto ja myöhemmin koepaikkanakin sopiva.
Pentu rokotettu, paino 10,7 kg. Iso-L syönyt tietenkin pennun kanssa ja siihen näyttää vastaavan, pentu taas oli just oikeassa suhteessa. Ja käyttäytyi niin hienosti, että sai palttoon lämmikkeeksi ja paljon purtavaa, hampaat on nyt hienosti vaihtuneet.
Perjantaina saimme vihjeen, että viikko sitten oli ollut jänis tietyssä maastossa. Eipä paljon auta, mutta pentu sai yksin lähteä metsään. -4 pakkasta, juuri satanut kuivaa lunta. Hajut oli, vaikkei mitään havaintoa ihmissilmälle. Koiralla pieniä pistoja ja ojan reunan koluamista oikealla. Kiersimme kuitenkin vasemmalle, ei kiinnostusta, kaarsimme takaisin ja kas, siinä se menee - mutta pentu oli juuri kiertänyt penkan taakse. Sieltä otti vainun ja alkoi kiertää jänön meno suunnan seutuvilla melkoista haukun sekaista ääntä pitäen. Itse haki ja löysi jäljet ja ajeli haukulla jonkun minuutin. Pentu ei palannut, mutta alkoi sitten ulista kun löysi tien ja auton.
Oli mennyt jo toiseen metsään kiertelemään, ennen kuin pääsin autolle.
Pentu kotiin ja toinen tilalle.
Iso-L kiersi tietenkin puolen tunnin pakollisen, ennen kuin palasi ja saattelin lähelle löytöpaikkaa. Tunnin vanha jälki, jänis löytyi ihan läheltä :) lie pannut heti maata kun pentu yritti ajaa. Lallin se vei suoraan jokirantaan ja siellä talojen seassa pyöritti, tuli sitten takas ja hukalle samaan paikkaan kun suokin oli vienyt viikko sitten. Odottelin aikani, kävin katsomassa, oli vaihtunut rusakkoon ja sitä ajeli metsäautotietä toista kilsaa ja palasi yhtäkkiä takaisin. Siinäpä tämä päivä.

1 kommentti:

  1. Onnittelut ensimmäisestä ajosta! Hienoa!!
    Kyllä sillä Loitsulla on homma verissä : ) Toivottavasti myös meidän Lumo-siskolla joka on vielä onnellisen tietämätön tulevasta työstään, mutta kyllä se siitä : )

    VastaaPoista

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff