perjantai 7. marraskuuta 2014

Talven haasteet

1 kommentti:
 
Tällä hetkellä on lunta n. 15cm ja pakkasta 15 asteen molemminpuolin. Metsäreenit vähissä, mutta ei näyttänyt zetka välittävän vaan puiden alla vähemmässä paksuudessa liikkui jopa paremmin.
Zetkan karva näyttäis olevan enon peruja, kiharaa on näkyvissä alaselässä. Kylmää ei vieroksu vaan mielellään painuu tarpeilleen, myös pimeässä ja vesisateessa...kaiken kelin koira.
Kasvattaja kysyy aina koiran luonnetta, johon on helppo vastata, kelpo koira. Oppii helposti, kehitys näkyy viikottain, vilkas ja sosiaalinen, rohkea, itsenäistyminen käynnissä. Ruokahalu +++ ei yhtään ripuli- oksennusjuttua, vaikka syö kaikkea mahdollista. Varhain siirryin kahteen päivittäiseen ruokailuun, mutta kaluavat hirvenluita ym. kaupan tavaraa. Kulmuritkin on olleet uutukaiset jo tovin.
Ainoa puute on suuhun katsominen, sitä pitää alkaa harjoittelemaan nyt kun hampaat on vaihtuneet.
Luonteen kovuutta ei tarvitse harjoittaa, pani sen verran corkille hanttiin, ja sitä ei moni koira ole tehnyt. Lalli hoiteli sen koiran tyylikkäästi - kuin ilmaa vaan mulle- tyylillä.
Nyt on lunta ihan tarpeeksi zetkalle ja ojatkin kantaisi, mutta vesikelejä lupaili, sitten on taas ojat täynnä vettä. Itseluottamusta ja kokemusta lisää, niin ojat ylittyy komeasti.
Syttymistä nyt lähinnä odotellaan.


1 kommentti:

  1. Unelmalla on todella hyvä turkki ja mahan allakin karvaa aivan valtavasti! Selkäpuolelle on karva laineilla!

    VastaaPoista

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff