sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kunnon päälle ottaa..

Ei kommentteja:
 
Eilen Haurukylän kiertolenkin päätteeksi linkusta livahti Zetka ja painoi suoraan metsään.
Kävelin tarkastamassa meno jäljet, mutta muuta keinoa ei ollut kuin odottaa josko tulee pois tai alkaa ajamaan, jolloin haukun perusteella voi lähteä perään. Sampo haukkui tarhassa siihen malliin, että siirsin sisätiloihin. Puolisen tuntia meni ja alkoi haukkua kuulua, mutta odottelin josko lähenisi, meinaan oli tuota mätälunta polviin asti. Ajo käväisi lähempänä mutta kun pääsin paikalle, oli jo loitonnut ja eteni kankaan toiselle puolelle. Sieltä tiheiköstä sain koiran hukalta pois. Kotona huomasin kuinka lujille koira oli joutunut, ei rauhoittunut vaan vaihtoi paikkaa yhtenään. Selvästi oli hapoilla. Ja janotti, lämpötila ulkona +6
Tässä mietin tulevaa valmistautumista syksyyn. Nyt kaksi kuukautta olemme tehneet 1.5 - 3tunnin lenkkejä monta kertaa viikossa, koska halusin käyttää hankijaisia hyväkseni ja saada pehmeää laskua Zetkalle, Sampolle on taas muita tavoitteita. Lisäksi olen keventänyt ruokailua, tosin Zetkan paino on pysynyt ennallaan, joka on hyvä ja tavoiteltu asia.
Eilinen rasitus kesti metsän osalta noin 80min. Nyt olen ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa aikuinen koira valmistautuu kauteen ja mitä se vaatii minulta, koirahan sopeutuu kaikkeen mielellään kunhan saa liikkua. Siinä se Sampokin ehkä pikkuhiljaa toisen varjolla saa aloitella, mutta kevennetyllä harkalla.
 Asiaan täytyy paneutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff